انواع بیماری قارچی

انواع بیماری های قارچی گیاهان

1-   آنتراکنوز: آنتراکنوز در درجه اول یک بیماری قارچی در خاک میباشد که گیاهان آپارتمانی را تحت تاثیر قرار می دهد و هدف اصلی آن گیاهانی است که عمدتا بخاطر شاخ برگشان از آنها نگهداری میشود. هاگ ها همچنین می توانند روی برگها و شاخه ها زمستان گذرانی کرده و در شرایط گرم و مرطوب زنده شوند.

آنتراکنوز

2-   کپک سفید: گیاهان آپارتمانی که بر روی سطح خاک گلدان یک ماده سفید رنگ مشاهده میشود ، در معرض خطر مرگ نیستند ، اما این قارچ ها می تواند ظاهر گیاه را بد جلوه دهد. با این حال ، این نشانگر شرایط نگهداری ضعیف برای گیاه میباشد و اصلاح آن آسان است. این مقاله در مورد کپک سفید روی گیاهان آپارتمانی را مطالعه بفرمایید.

کپک سفید

3-   قارچ دوده ای: یافتن کپک دوده ای روی گیاهان آپارتمانی به طور کلی به این معنی است که شما به مشکل بزرگی بر خورده اید. چندین قارچ مسئول ایجاد این بیماری هستند ،این قارچها در عسلک ترشح شده از چندین آفات رایج رشد می کنند.

قارچ دوده ای

4-   سفیدک پودری: سفیدک پودری یک بیماری قارچی است که بیشتر در ماه های زمستان در هوای سرد و رطوبت بالا در گیاهان آپارتمانی شایع است ،این بیماری معمولاً گیاهان آپارتمانی را نمیکشد. چندین گونه قارچی باعث ایجاد این بیماری میشوند، شرایط اولیه برای شیوع بیماری عبارتند از: دمای داخلی 20 درجه سانتیگراد و پایین تر ، و همچنین ازدحام زیاد گیاهان کنار یکدیگر ، شاخ و برگ مرطوب و خاک دائماً مرطوب همراه با بقایای گیاهی افتاده در گلدان که بر روی خاک باقی مانده اند.

سفیدک پودری

5-   پوسیدگی ریشه: بیماری گیاهی پوسیدگی ریشه یا پوسیدگی فیتوفتورایی، یکی از آسیب های شایع قارچی درختان باغ از جمله گیلاس، زرد آلو و گلابی است. این بیماری از آنجایی که توسط قارچی به‌نام Phytophthora ایجاد می‌شود به پوسیدگی فیتوفتورایی مشهور است. این قارچ تنها ریشه گیاهان را مورد حمله قرار می‌دهد و با لهیده و پوسیده کردن آنها خسارات فراوانی به بار می آورد. این قارچ درختان جوان را بیشتر مورد حمله قرار می‌دهد.

پوسیدگی ریشه

6-   پوسیدگی خیس: از دیگر بیماری قارچ گیاهان آپارتمانی پوسیدگی خیس است، پوسیدگی خیس به دو صورت یافت میشود، پوسیدگی قهوه ای که توسط قارچی بنام (Serpula lacrymans) و پوسیدگی خشک واقعی که توسط قارچی بنام ( Coniophora puteana ) اتفاق می افتد. این بیماری بیشتر در مناطق مرطوب و خیس رخ می‌دهد. در این بیماری قارچ های مذکور قطعات مستحکم چوب را هضم می‌کنند و آنها را به قطعات پوکیده تبدیل می نمایند.

پوسیدگی خیس

7-   پوسیدگی نرم: پوسیدگی نرم سیستم آوندی گیاه را مختل می‌کند، این بیماری توسط قارچی بنام Chaetomium ایجاد میشود. با گسترش بیماری در گیاه علائمی از جمله پژمردگی، زردی، عقب‌ماندگی از رشد و ضعف گیاه بروز پیدا می کند. و در مراحل پایانی بیماری، مغز ساقه گیاهان آلوده پوک و تو خالی می‌شوند.

پوسیدگی نرم

8-   زنگار: از شایع ترین بیماری های قارچی گیاهان آپارتمانی زنگار است، قارچ زنگار با نام علمی (Pucciniales) نام یک راسته از قارچ های زنگاری پوچینیومایستس است. این قارچ به قسمت های مختلف گیاه از جمله برگ، ساقه، بذر و حتی میوه حمله کرده و با تضعیف آنها مشکلات فراوانی به بار می آورد. زنگار خود را با لکه های زرد، نارنجی و با قرمز رنگ نشان می‌دهد. قارچ های زنگی فقط گیاه زنده را بیمار می‌کند. با نشستن هاگ این قارچ روی گیاه گیاه شما به زودی و به سرعت آلوده می‌گردد.

زنگار

9-   لکه موجی یا باد زدگی: این بیماری توسط قارچی بنام Alternaria solani رخ می‌دهد. در این بیماری میوه گیاه کاملا از بین می رود، برگ ها زرد شده و می‌ریزند و در مدت کوتاهی کل گیاه نابود می‌گردد.

لکه موجی یا باد زدگی

10-                  پیچش برگ: این بیماری اصولاً در مناطق گرم و خشک شیوع ندارد و بیشتر در نواحی خنک و مرطوب خسارت وارد می سازد. معمولاً در باغهای هلو بروز میکند. باغداران به بیماری برگ پیچیدگی هلو، لب شتری و بادسرخ هم می گویند.

پیچش برگ

11-                  رشته قرمزی: این بیماری بیشتر در سطح باغچها دیده می‌شود و توسط قارچی بنام Laetisaria fuciformis بروز می‌کند. با حمله این گیاه لکه هایی به رنگ قرمز در سطح گیاه ایجاد شده که در صورت عدم درمان مرگ گیاه را در پی خواهد داشت.

رشته قرمزی

12-                  شل‌ شدن ریشه: این بیماری توسط قارچی به نام (Plasmodiophora brassicae) ایجاد میشود. این قارچ به ریشه گیاه حمله کرده و آن را در معرض سست شدن قرار می‌دهد . عملکرد ریشها در این بیماری به شدت با اختلال رو به رو می شود. این قارچ باعث می‌شود رنگ برگهای گیاه سبز متمایل به آبی گردد.

شل‌ شدن ریشه

13-                  زغالک: زغالک دسته‌ای از بیماری‌ها در گیاهان است که عامل آن قارچ‌های راسته ملانکونیالس (Melanconiales) است و معمولاً به‌صورت لکه‌های فرورفته در نتیجه بافت مردگی ظاهر می‌شود. زغالک در برخی موارد پیامدهای بد کمی برای گیاه دارد اما در برخی موارد نیز می‌تواند برای گیاه کشنده باشد.

زغالک

14-                  لکه‌های سیاه:که همچنین سوختگی برگ، لکه برگی، سوختگی، آسترومای برگ رز و کپک لزج نیز نامیده می‌شود، یک نوع بیماری قارچی است. این بیماری اغلب در آب‌وهوای مرطوب دیده می‌شود. علائم بیماری به صورت پدید آمدن لکه‌های سیاه با حلقه‌ای زرد رنگ در اطراف آن مشاهده می شود. این لکه‌ها گرد یا نامنظم هستند و در دو سوی برگ دیده می‌شوند، این لکه‌ها در نهایت موجب ریزش برگ و نازیبا شدن گیاه می‌گردد.

لکه‌های سیاه

15-                  پوسیدگی یا فساد قارچی: انواع مختلفی از قارچ باعث ایجاد این بیماری می‌گردند که مشهور ترین آنها Aphanomyces نام دارد. این قارچ بخش های زنده گیاه از جمله برگ ها را مورد حمله قرار داده و باعث تجزیه آنها و ایجاد پوسیدگی می‌گردد.

پوسیدگی یا فساد قارچی

16-                  لکه‌های پوستی قهوه‌ای: بیماری لکه قهوه ای آلترناریایی بیشتر به سر شاخه های جوان حمله می‌کند و برگ های مسن در برابر حمله این بیماری مقاوم هستند. نشانه های بیماری به صورت لکه های قهوه ای و بافت مرده (نکروتیک) روی برگ، میوه و سرشاخه های جوان مشاهده می‌شود.

لکه‌های پوستی قهوه‌ای

17-                  شانکر: شانکر باعث مرگ شاخه‌ها یا ضعف ساختاری درخت می‌شود تا این‌که ناحیه‌ی آلوده بر اثر طوفان یا کولاک شکسته شود. از شانکرهای رایج می‌توان شانکر سیتوسپورایی، شانکر فوموپسیس و شانکر نکتریایی را نام برد. این بیماری توسط قارچ و یا باکتری ایجاد می‌شود و بوته‌ها و درختان میوه که غالبا هسته دار هستند را درگیر می‌کند.

شانکر

18-                  سفیدک کرکی: سفیدک دروغین یا سفیدک کرکی یا سفیدک درونی (Downy mildew) یکی از بیماری‌های قارچی گیاهان است. این بیماری معمولاً در مناطق مرطوب و مزارع آبی، بخصوص قسمت‌های آبگیر مزرعه دیده می‌شود. قارچ مولد این بیماری Peronosporaceae نام داشته که با لکه های بی رنگ سطح گیاه را آلوده کرده و موجب ضعیف شدن آن می‌شود.

سفیدک کرکی

19-                  زگیل تاجی: این بیماری که در خانواده گیاهان یونجه مشاهده می‌شود توسط قارچی بنام Physoderma بوجود آمده و در قسمت های انتهایی گیاه برآمدگی هایی را ایجاد می کند که به شکل زگیل است.

زگیل تاجی

20-                   پژمردگی کلماتیس: یکی از شایع ترین بیماری های قارچی پژمردگی CLEMATIS است. این بیماری باعث تبدیل گیاه سالم و گلدار به گیاهی پژمرده و بی حال در کوتاهترین زمان ممکن می‌شود. این بیماری مانند اکثر بیماری های قارچی ، در هوای مرطوب یا مرطوب شیوع بیشتری دارد. هنگامی که گیاه تحت تأثیر قرار گرفت ، گیاه شروع به مردن می کند زیرا قارچ سیستم عروقی آن را قطع می کند و هیچ آبی نمی تواند از طریق گیاه منتقل شود. در صورت عدم درمان ، پژمردگی کلماتیس در سراسر گیاه گسترش می یابد.

پژمردگی کلماتیس

21-                  کپک خاکستری: بیماری گیاهی کپک خاکستری که به نام های دیگری از جمله پوسیدگی خاکستری و پوسیدگی میوه کیوی نامیده می شود، باعث کاهش محصول حتی بعد از برداشت محصول می گردد. این قارچ نه تنها بر روی کیوی بلکه روی بیش از ٢٣۰ گیاه دیگر ایجاد آلودگی می نماید. این بیماری برروی گیاه با ظاهری به‌رنگ سفید رشد می‌کند و به‌طور تدریجی به رنگ خاکستری درمی‌آید.

کپک خاکستری

22-                  کپک پودری: کپک پودری قارچی است که طیف وسیعی از گیاهان را درگیر می‌کند. این قارچ معمولاً روی گیاهانی چون رزها، یاس‌ها، بلوط انگلیسی، گل آهاری و غیره دیده می‌شود. کپک پودری یکی از بیماری های گیاهی است که آسانتر شناسایی می شود ، زیرا علائم آن کاملاً مشخص است. گیاهان آلوده لکه های سفید پودری روی برگها و ساقه ها نشان میدهند.

کپک پودری

23-                  لکه‌های زردرنگ: این بیماری توسط قارچی به نام Pyrenophora tritici-repentis ایجاد می‌شود و یکی معروف ترین انواع بیماری های قارچی است. همانطور که از اسمش معلوم است باعث ایجاد لکه های زرد رنگ روی ساقه و برگ های گیاه می گردد. این بیماری در صورت عدم درمان، باعث خشک شدن کل گیاه می گردد.

لکه‌های زردرنگ

24-                  سیاهک: این بیماری توسط قارچی بنام Urocystis colchici بوجود می آید. گیاهان آلوده به سیاهک ۶ هفته بعد از ظهور علایم از بین می‌روند. ظاهر برگ‌های بیمار غیر نرمال بوده و پیچ‌خورده می‌شوند. در نهایت گیاهان آلوده به شدت کوتوله شده و به تدریج می‌می رند.

سیاهک

25-                  توپک پنبه: این بیماری روی گیاه قره‌قروت اثر می‌گذارد و توسط قارچ Monilinia oxycocci شکل می‌گیرد. قارچ‌هایی که شبیه پنبه هستند داخل حبه‌ها رشد می‌کنند و موجب آلودگی گیاه می‌گردند، در نهایت کل میوه از بین می‌رود.

توپک پنبه

26-                  ریشه‌های صورتی: این بیماری معمولاً توسط قارچی به‌نام Phoma terrestris که در خاک مأمن دارد برروی گیاه پیاز خود را نشان می‌دهد. در این حالت ریشه‌های پیاز به‌سمت صورتی کم‌رنگ یا قهوه‌ای مایل به زرد تغییر رنگ می‌دهند. این بیماری تا حدی منجر به کاهش رشد در گیاه می‌گردد.

ریشه‌های صورتی

27-                  پوسیدگی اسکلروتیوم: نوعی از قارچ به‌نام Sclerotium rolfsii که در خاک رشد و تولیدمثل می‌کند منجر به این بیماری می‌شود. این بیماری به بذر آسیب می‌رساند و لکه‌هایی به‌رنگ آبی یا سیاه در آن بوجود می‌آورد.

پوسیدگی اسکلروتیوم

28-                  لکه سیاه سیب: قارچی به‌نام Venturia inaequalis که در هوا تولید می‌شود، این بیماری را ایجاد می‌کند. لکه‌هایی به‌رنگ سبز زیتونی برروی برگ‌ها، و به‌رنگ سیاه یا خاکستری روی میوه ظاهر می‌شود و در نهایت گیاه از بین می‌رود.

لکه سیاه سیب

29-                  مرگ پاجوش‌ها: قارچ‌هایی چون Pythium، Pythium و یا برخی دیگر از گونه‌های آنها، منجر به از بین رفتن پاجوش‌ها و نهال‌های کوچک گیاه می‌شوند. این آلودگی روی بذرها اثر می‌گذارد و منجر به فساد آن می‌گردد، بنابراین رشد و قدرت کل گیاه با مشکل مواجه می‌شود.

مرگ پاجوش‌ها

30-                  پوسیدگی تحتانی: این بیماری قارچی در گیاهان خانواده کاهو بروز می‌کند. عملکرد این قارچ به‌گونه‌ای است که در آن ابتدا برگ‌های پایینی گیاه آسیب می‌بینند و سپس حرکت قارچ به‌سمت برگ‌های بالایی و تخریب آنهاست. عامل این بیماری قارچی به‌نام Rhizoctonia solani است.

پوسیدگی تحتانی

31-                  پوسیدگی ناشی از خشکی: قارچی به‌نام Serpula lacrymans منجر به شکل‌گیری این بیماری می‌شود که نام دیگر آن قارچ خشک‌کننده است. این بیماری در گیاهان موجب خشک‌شدن و پوسیدگی شدید بخش‌های چوبی، پیاز‌ها، انواع سیب‌زمینی و حتی میوه‌ها نیز می‌شود. این بیماری در سرتاسر دنیا شایع است.

پوسیدگی ناشی از خشکی

32-                  بیماری ریزوکتونیا: قارچی به‌نام Rhizoctonia solani منجر به آلودگی ساقه‌های زیرزمینی و برجستگی‌های روی گیاه سیب‌زمینی می‌شود. این قارچ معمولاً برروی گیاه زخم‌هایی ایجاد می‌کند یا روی برجستگی‌ها هاگ‌های این بیماری تجمع می‌یابند. این آلودگی با جلوگیری از رشد گیاه، منجر به مرگ آن می‌شود.

ریزوکتونیا

33-                  بیماری نارون هلندی: این بیماری قارچی روی درختان نارون اثر دارد. گسترش این بیماری از طریق گیاه به گیاه است. این بیماری یا از طریق پیوند ریشه درختان باهم منتقل می‌شود یا سوسک‌هایی که روی برگ شاخه‌های کوچک هستند آن را منتقل می کنند. این آلودگی از طریق عضوی از خانواده قارچ‌های کیسه‌ای به‌نام Ascomycota بروز می‌کند. برگ‌های شاخه‌های بالایی درخت در این حالت در فصل تابستان شروع به خزان می‌کنند و زرد می‌شوند. در نهایت، کل گیاه آلوده می‌شود، ریشه‌ها نابود می‌شوند و درخت از کمبود مواد مغذی از بین می‌رود.

نارون هلندی

34-                  پوسیدگی سیاه: این بیماری مختص گیاهانی است که کشت می‌شوند و در شرایط آب‌وهوایی گرم و مرطوب بروز می‌کند. ویژگی این بیماری تیرگی و فساد برگ‌ها، میوه‌ها و سبزیجات است. این بیماری در بین گیاهانی چون انگور، کلم، ارکیده‌ها و بسیاری دیگر شایع است. پوسیدگی سیاه در انگور توسط قارچی به‌نام Guignardia bidwellii ایجاد می‌شود که درختان مو به‌ویژه از آن آسیب زیادی می‌بینند.

پوسیدگی سیاه

35-                  پژمردگی گیاه: این نمونه از بیماری گیاهی، همچنان که از نام آن پیداست، منجر به پژمردگی گیاه می‌شود. حمله قارچ ابتدا به‌سمت ریشه‌های گیاه است، سپس این عامل بیماری‌زا راه خود را به‌سمت ساقه و سیستم آوندی گیاه می‌یابد. بسیاری از گیاهان از جمله پنبه، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، تنباکو و غیره توسط قارچ‌هایی مانند Fusarium (Fusarium oxysporum) و Verticillium (Verticillium longisporum) دچار پژمردگی می‌شوند.

پژمردگی گیاه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *