گیاهان مناسب برای خانه های کوچک
زندگی در آپارتمان و نداشتن حیاط و باغچههای قدیمی به این معنا نیست که برای همیشه خودمان را از لذت نگهداری گل و گیاه و داشتن باغچه ای رنگارنگ محروم کنیم. امروزه بیشتر خانه ها آپارتمانی شده اند و خبری از حیاط و باغچه نیست اما هنوز هم راهی برای آوردن گیاهان به خانه های آپارتمانی هست و میتوان از وجود آن ها در خانه بهره برد. استفاده از آن ها در هرجای دکوراسیون خانه امکان پذیر است اما با رعایت برخی نکات میتوانید بهترین فضا را برای آن ها انتخاب کنید.
گیاهان در دکوراسیون داخلی خانه:
گیاهان در فضای نشیمن
شاید به نظر شما هم میز جلوی مبلی برای قرار دادن گیاه آپارتمانی در فضای نشیمن مناسب باشد اما اشتباه میکنید زیرا فضای زیادی از میز را اشغال میکند, بهترین فضایی که در نشیمن برای گیاهان میتوانید در نظر بگیرید یک گوشه از فضا است که هر نوع گیاهی دلتان خواست میتوانید آن جا قرار دهید زیرا مزاحمت ایجاد نمیکند.
گیاهان در اتاق خواب
با آوردن گیاهان سبز به اتاق خواب میتوانید آرامش را به اتاق تان هدیه دهید, در انتخاب گیاه و گلدان آن دقت کنید تا گیاهان بتوانند در زیبایی اتاق خواب نقش داشته باشند. گیاهان و گلدان های کوچک برای فضای اتاق مناسب تر هستند که اتاق را هم زیبا میکنند و هم آرامش بخش.
گیاهان در آشپزخانه
آشپزخانه یکی از مناسب ترین فضاها برای گیاهان سبز است, گلدان های سقفی انتخاب خوبی برای آشپزخانه هستند. سکوی پنجره آشپزخانه, روی کانتر, قفسه های دیواری نیز برای قرار دادن گیاهان مناسب اند.
گیاهان در ورودی خانه
ورودی خانه باید طوری طراحی شود که حس دعوت کنندگی به مهمانان دهد از این رو استفاده از گیاهان سبز آپارتمانی در این فضا انتخابی ایده آل است. میتوانید از گیاهان با برگ های بلند در این فضا اسنفاده کنید و از گیاهان کوچک روی جا کفشی بهره ببرید.
گیاهان مناسب برای فضای خانه:
1/ شمعدانی: گل شمعدانی عطر خاصی دارد و معمولاً به شکل معلق در فضای بالکن مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از گیاهان به شدت نور دوست است . شما میتوانید گلدانهای شمعدانی را با آویز مخصوص از طناب و یا گلدانهای آویزدار در تراس خانه خود قرار دهید یا از لبه تراس یا خود فضای بالکن، برای قرار دادن گلدان استفاده کنید.
2/ داوودی: گل داوودی یکی از گلهای بادوام و مقاوم در برابر شرایط محیطی مختلف است. کاشت گل داوودی در گلدان یک راه مناسب برای تنوع بخشیدن به فضای تراس خانه است چرا که رنگ های متنوع و زیبایی دارد.
3/ تاج خروس: گل تاج خروس یک نوع گل مناسب تراس است و یکی از گیاهان زینتی خانگی به شمار میرود که خواص درمانی فراوانی دارد.
4/ بگونیا: بگونیا از گیاهان چند ساله همیشه سبز است و به سه دسته بگونیا لورن، بگونیا الاتیور و بگونیا غده ای تقسیم شده و دو گونه گلدار و برگی دارد. این گیاه برای رشد مناسب به دمای ۱۲ تا ۲۱ درجه سانتی گراد نیاز دارد بنابراین یکی از گلهای مخصوص تراس به شمار میآید.
5/ بنفشه معطر: بنفشه معطر به شکل خودرو و با زندگی وحشی در طبیعت یافت می شود و در فصل بهار گلهای این گیاه به رنگ بنفش تیره با با بوی دلپذیر شکوفا میشوند. کاشت بذر از راههای تکثیر گیاه بنفشه است. از این گل زیبا در تراس خود استفاده کنید و عطر خوش آن را استشمام کنید.
6/ گل کاغذی: به دلیل سهولت در نگهداری این گل در فضای باز به عنوان گل مناسب تراس معرفی می شود . یک درختچه است که به سمت بالا رشد می کند و دیواری پر گل را برای شما نمایان می سازد. نیاز به نور فراوان خورشید و آب کم از شرایط نگهداری این گل زیباست.
7/ محبوبه شب: گل محبوبه شب از گلهای همیشه سبز است که با هوای گرمسیری سازگاری دارد و در هوای گرم و خشک رشد خوبی دارد. اگر آن را در گلدان بکارید، همه فصول سال گل میدهد.
8/ پیراکانتا: یکی دیگر از گیاهان مخصوص تراس، پیراکانتا است که همیشه سبز است و با شاخههای تیز و تیغدار خود جلوه ای زیبا به بالکن شما میدهد . با هرس کردن میتوان به آن فرم داد.
9/ درختچه نارنج: درخت نارنج یکی از درختچههای همیشه سبز است و عطر شکوفههای آن در بهار، باعث معطر شدن فضای خانه خواهد شد. نارنج سرمای زمستان را تا حد زیادی تحمل میکند، با این وجود توصیه میشود در مناطقی که سرمای هوا به زیر صفر میرسد، شاخهها و برگهای نارنجهای جوان را به وسیله نایلون بپوشانید.
10/ درختچه زیتون: درختچههای زیتون گیاهانی همیشه سبز و دائمی هستند و در گلدان مانند یک درختچه سبز و زیبا، بدون مراقبت خاصی خانه شما را سبز میکنند. این گیاه، نیاز به رسیدگی و آبیاری زیادی نخواهد داشت و مقاومت بالایی دارد.
11/ یوکا: یوکا نیز از گیاهان مناسب برای کاشت و نگهداری در تراس است و انواع آپارتمانی آن وجود دارد. قسمت پایین ساقه این گیاه، به صورت غده دارای مواد غذایی است که باعث میشود در مقابل گرسنگی و تشنگی مقاوم باشد، همچنین فضای زیادی را اشغال نمیکند.
12/ پیچ های مقاوم و گیاهان رونده: از گیاهان رونده مناسب برای کاشت در تراس و ایجاد یک دیوار سبز، پاپیتال، عشقه و موچسب را میتوان نام برد. این گیاهان میتوانند سایبانی خوب برای ایجاد یک فضای خنک و باطراوت در بالکن شما باشند و امکان کاشت دیگر گلها را نیز برایتان آسانتر کنند.
13/ اطلسی: اطلسی یکی از گل های مخصوص تراس و از خانواده سیب زمیناین است. گل های اطلسی ایران عطر دلپپذیری دارند. این گل در رنگهای بنفش، سفید، قرمز یا ترکیبی از دو رنگ قابل مشاهده است.
14/ یاس رونده: وقتی گل یاس در کنار پنجره بالکن قرار داده شود، یک گیاه خانگی عالی خواهد شد. یاس، گل های خوشبویی دارد که رایحه عالی خود را در محیط خانه پخش می کند و محیطی دلنشین و آرام بخش برای شما به ارمغان می آورد.
15/ فونیکس یا نخل زینتی: این گیاه نیز، گزینه خوبی برای کاشت در تراس است و به دلیل مقاومتی که در مقابل شرایط سخت محیط دارند، به راحتی آن را می توان نگهداری کرد. نخل زینتی، در تابستان به تهویه خوب و در زمستان به دمای ۱۰-۵ درجه سانتیگراد نیاز دارد.
16/ آگلونما: گیاه همیشه سبز آپارتمانی، با ساقه کوتاه و برگ های نیزه ای شکل که طول این برگ حدود 10-25 سانتیمتر است و پهنای 10-15 سانتیمتری دارد. لکه های برگ متفاوت بوده و اغلب نظم خاصی را رعایت می کنند. مقاوم به سایه و خشکی است. زمانی که گیاه گل بدهد، به رنگ سفید نمایان می شود.
17/ برگ انجیری: این گیاه همیشه سبز و بالا رونده است. برگ های پهنی دارد که بریدگی های عمیقی روی آن دیده می شوند. این گیاه ریشه های هوایی دارد که از طریق آن میتواند به اطراف تکیه کند. در ابتدای زندگی برگ قلبی شکل است و بریدگی ها با بالا رفتن سن و به مرور زمان ظاهر می شوند. رنگ برگ ها سبز تیره هستند که در گیاه بالغ می تواند حتی به طول یک متر هم برسد!
18/ بگونیا: بگونیا در واقع نام دسته ای بزرگ از گیاهان است که تنوع زیادی از نظر شکل برگ، گل و… دارند. ونه های مختلف بگونیا از گیاهانی به طول چند سانتی متر تا گونه هایی به طول 3متر تشکیل یافته است، بعضی از گونه های این جنس به صورت بالارونده است. بگونیا گیاهی است تک پایه گلهای نر و ماده بر روی یک گیاه قرار دارد گلهای نر معمولا زیباتر هستند و گلهای ماده را با تخمدان بالشدار میتوان از جنس نر به آسانی تشخیص داد.
19/ پپرومیا قاشقی: پپرومیا گیاهی همیشه سبز است و برگی نیمه گوشتی دارد. اندام کوچک این گیاه ارتفاعی حدود 25 سانتی متر را می سازد. این گیاه می تواند به شکل ساده و یا ابلق وجود داشته باشد که در واریته ابلق، لکه های سفید یا کرم رنگ روی برگ های آن ظاهر می شود.
20/ پوتوس: پوتوس گیاهی رونده و همیشه سبز است. برگ های قلبی شکل و زیبای این گیاه از ویژگی های برجسته آن است، رشد زیادی داشته و ارزان قیمت نیز هست. پوتوس ابلق دارای لکه های سفید، کرم یا سبز روشن هستند و طول برگ های قدیمی تر می تواند به 30 سانتی متر هم برسد.
21/ پیله آ: پیله آ گیاهی همیشه سبز بوده و چند ساله است. این گیاه به طور کلی جثه کوچکی داشته و حدود 30 سانتی متر رشد می کند. نام انگلیسی این گیاه از رنگ برگ هایش می آید. این گیاه به دلیل زیبایی برگ هایش شهرت دارد. طول برگ ها نهایت به حدود 8 سانتی متر می رسد. برگ ها دندانه ندارند.
22/ برگ بیدی: این گیاه آنقدر مقاوم است که در گوشه ای از خانه تان می تواند زندگی خود را به خوبی ادامه داده و مزاحم کسی نباشد. گیاه همیشه سبز و چند ساله ای است که شاخه های آن به شکل آویزان رشد می کنند. نقوش موازی روی برگ از شاخصه اصلی برگ بیدی محسوب می شود.
23/ دراسنا: این گیاه آپارتمانی را می توان به عنوان درختچه ای همیشه سبز در نظر گرفت که برگ های تیره و بلند آن همیشه در فضای خانه رنگ و رخسار خود را حفظ می کنند. این گیاه نسبتا مقاوم بوده و تنش های مختلف را تحمل می کند. ساقه خشبی و بلند ایت گیاه مانند تنه ای استوار برگ ها را نگه می دارد.
24/ دیفن باخیا: این گیاه همیشه سبز و چند ساله برگ هایی دارد که زیبایی طرح و نقش آن باعث محبوب شدنش شده است. ناگفته نماند که مقاومت خوب این گیاه هم نقش مهمی در مشهور شدن به عنوان گیاه آپارتمانی داشته است. شیذه این گیاه سمی است و می تواند باعث آسیب شود. با بالا رفتن سن این گیاه، ساقه قطورتر و برگ ها هم بزرگتر می شوند.
25/ سانسوریا: سانسوریا گیاهی همیشه سبز و دائمی است که برگ های نیزه ای شکل از شاخصه های اصلی آن به شمار می رود. برگ ها دارای خطوط و نقوش موازی هستند که با بزرگ شدن گیاه، ارتفاعشان بیشتر می شود. این گیاه به کم آبی مقاوم است.
26/ شفلرا: یکی از درختچه های آپارتمانی زیبا شفلرا است. این گیاه همیشه سبز به دلیل فرم برگ های پنجه ای شکلی که براق و دارای دمبرگ بلند هستند، ظاهری زیبا به فضای خانه می بخشند. در ابتدا تعداد برگچه ها کم بوده و با رشد بیشتر به 8 عدد هم می رسند. ارتفاع آن به چند متر هم می رسد.
27/ برگ عبایی: این گیاه آپارتمانی بدون ساقه هوایی زندگی می کند. برگ های سبز تیره آن پهن و براق هستند و تا 50 سانتیمتر طول خواهند داشت. دمبرگ بلند این گیاه به طور مستقیم از درون خاک بیرون می آید . ظاهر کلی آن را تشکیل می دهد.
28/ فیتونیا: فیتونیا گیاهی چندساله و همیشه سبز است که رشدی خزنده است. ویژگی برجسته و مشهور این گیاه، رگبرگ و رگه هایی است که روی سطح برگ دیده می شود و رنگ صورتی و سفید دارند. ساقه فیتونیا دارای مو و کرک های ریزی است که به صورت افقی رشد می کند.
29/ فیکوس بنجامین: فیکوس ها نوعی از گیاهان بوده که دارای گونه های بسیاری هستند. فیکوس بنجامین که با نام بنجامین شناخته می شود، یکی از درختچه های زینتی در فضای داخلی است که ظاهری زیبا دارد. برگ بیضی شکل و نوک تیز این گیاهان زیبایی خاصی به آن بخشیده است.
30/ فیلودندرون: فیلودندرون گیاه همیشه سبز و دائمی است. فیلودندرون از نظر ظاهری شباهت زیادی با پوتوس دارد تنها با این تفاوت که اندازه بزرگتری داشته، ساقه چوبی دارد و برگ های آن کشیده تر است. ولی هر دو رونده و پوشاننده هستند. این گیاه ریشه هوایی دارد و نیار به قیم دارد.
31/ کاج مطبق: کاج مطبق سورنی برگ است و واریته ای گیاهی است که به دلیل قد کوتاهش در گلدان کاشته می شود. ارتفاع این واریته گلدانی به دو متر می رسد. ظاهر طبقه طبقه این گیاه بسیار منحصر به فرد است و زیبایی خاصی به همراه دارد. این گیاه همیشه سبز بوده و رشد عمودی و افقی دارد.
32/ گندمی: این گیاه همیشه سبز و چندساله دارای برگ های بلند و کشیده است که از درون به بیرون آویزان بوده و حالت فواره ای دارند. ارتفاع این گیاه حدود 30 سانتی متر و برگها حدود 25 سانتی متر است. این گیاه هم به شکل تک رنگ و هم دو رنگ با رگه های سفید دجود دارد.
33/ لیندا: این درختچه همیشه سبز و دائمی، یک تنه قطور دارد که در سزح خاک برجسته و ظاهری شبیه به پای فیل دارد. برگ های آن باریک، ضخیم و آویزان هستند. ارتفاع این درختچه به دو متر می رسد. برگ ها به رنگ سبز تیره ظاهر می شوند.
34/ نخل مرداب: گیاه نخل مرداب ظاهری بسیار متفاوت با باقی گیاهان آپارتمانی معرفی شده دارد. ارتفاعی حدود یک متر دارد و برگها به شکل پنجه ای از انتهای ساقه بیرون زده اند، خشن و به رنگ سبز تیره بوده و حالتی خطی دارند.گياه پاياي هميشه سبز با بلندي 30 تا 90 سانتيمتر که در محيط مناسب، ارتفاع آن به 150 سانتي مترهم مي رسد.
35/ اسپاتی فیلوم: اگر به گل های سوسن علاقه دارید اما نگهداری از آن ها برایتان سخت است، به احتمال زیاد با گیاه اسپاتی فیلوم راحت تر خواهید بود. این گیاه زینتی می تواند در شرایط کم نور دوام بیاورد. اسپاتی فیلوم ها زیر نور لامپ های فلورسنت نیز رشد خوبی دارند که باعث می شود گزینه ی مناسبی برای سرویس های بهداشتی و دفاتر کار کم نور باشند.
36/ کاکتوس: کاکتوس ها گیاهان بی دردسری هستند و می توانند به عنوان گیاهان زینتی برای فضاهایی که باغچه ندارند مورد استفاده قرار بگیرند. این گیاهان را در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید، کاکتوس ها زیبایی منحصر به فرد گیرایی دارند که با مدل های مختلف دکوراسیون هماهنگ می شوند.
37/ آلوئه ورا: آلوئه ورا یک گیاه چند کاره است و علاوه بر این که شیک و جذاب و مناسب برای فضای آشپزخانه و نشیمن است، خواص بسیار زیادی دارد؛ آن را در نزدیکی پنجره قرار دهید و به طور مرتب به آن آب دهید.
38/ کالانکوئه تیرسیفلورا: گیاه کالانکوئه تیرسیفلورا، یک گیاه شاداب با شکلی خاص است و مراقبت از آن بی دردسر است. این گیاه همانند سایر گیاهان شاداب در مقابل نور مناسب حتی نور مستقیم رشد بسیار خوبی دارد. این گیاه در محیط های داخلی و بسته خوب رشد می کند و می تواند در هوای خشک هم دوام بیاورد، حتی زمانی که شما در زمستان میزان حرارت محیط را افزایش می دهید.
39/ بامبو: اگر می خواهید سبزینگی و طراوت را به بخش های تاریک آپارتمانتان بیاورید، «بامبو» بهترین انتخاب برای شما است. این گیاه می تواند در نور کم وغیرمستقیم خورشید زنده بماند. بامبو را در آب رشد دهید و هر دو تا چهار هفته یک بار، آب آن را عوض کنید.
40/ اسطوخودوس: ممکن است نگهداری از این گیاه در فضای داخلی رایج نباشد، اما گلدان اسطوخودوس رنگ و احساس تازگی را خیلی بهتر و طبیعی تراز خوش بو کننده های مصنوعی هوا به فضای آپارتمان شما می آورد. بهترین حالت برای نگهداری از اسطوخودوس این است که زیر نور مستقیم باشد. انواع کوچک تر اسطوخودوس برای محیط های داخلی مناسب تر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.